Отборът на Барселона вече работи по селекцията за следващото лято, която ще включва Дани Олмо от РБ Лайпциг, Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд и Пол Погба от Манчестър Юнайтед, това твърди „Mundo Deportivo“.

„Каталунците“ преживяха кошмарен летен трансферен прозорец, най-вече заради дълга от 1,15 милиарда паунда, заради който не успяха да задържат голямата си звезда и капитан Лионел Меси, който премина в Пари Сен Жермен като свободен агент.

Тази криза също ограничи и възможностите на клуба за големи покупки и те привлякоха само свободни агенти - Серхио Агуеро, Ерик Гарсия и Мемфис Депай, като Юсуф Демир и Люк де Йонг се присъединиха под наем, а новият десен бек Емерсон Роял беше препродаден на Тотнъм.

Сега обаче „Mundo Deportivo“ пише, че Барселона може да погледне по-смело на пазара догодина, като ръководството вече води преговори с Олмо от РБ Лайпциг, докато Халанд и Погба се считат за „мечтани“ попълнения за следващото лято.

Изданието твърди, че испанският национал Олмо е бил много близо до присъединяването си към Барселона в последните дни на летния трансферен прозорец.  Сега се съобщава, че Барса има принципна договорка с играча, което означава, че всичко, което трябва да направят сега, е да договорят сумата по трансфера с германския Лайпциг и самата заплата на атакуващия футболист. Олмо, който прекара седем години в академията на Барселона, преди да премине в Динамо Загреб през 2014 година, а след това и в Лайпциг, може да бъде взет от „каталунците“ още през зимата, но се очаква „биковете“ да го задържат до края на сезона.

Междувременно нападателят на Дортмунд Халанд се счита за голямата мечта на президента на Барселона Жоан Лапорта. През април тази година бащата и агентът на 21-годишния норвежец бяха забелязани в Барселона, като бяха посрещнати на летището в града от асистента на Лапорта за преговори. Съобщава се, че Челси също е преговарял за Халанд през лятото, но „сините“ не са успели да извадят исканите от Борусия 170 милиона паунда.

Халанд има клауза за откупуване от 76 милиона паунда, която влиза в сила през следващата година, което означава, че най-големите тимове в Европа вероятно ще наддават за него. Откакто се присъедини към Дортмунд от Ред Бул Залцбург през януари 2020 година той има 68 гола в 67 мача.

Препъни камък за Барселона обаче може да бъде сериозната комисионна, която искат агента на норвежеца и баща му - Мино Райола и Алф-Игне Халанд. Смята се, че двамата представители желаят да получат по 17 милиона паунда.

Райола също така представлява полузащитника на Манчестър Юнайтед Погба, който също остава вариант за Барселона подпише следващото лято, след като бъдещето му на „Олд Трафард“ остава неясно. Той има договор само до края на сезона и за момента няма индикации, че ще подпише нов такъв. От 1 януари догодина халфът ще може да подпише и предварителен договор с евентуалния си нов клуб.

Вчера пък се появиха информации, че Барселона може да се насочи и към крилото на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг, който е дългосрочна цел на клуба.