Мениджърът на Борусия Дортмунд Люсиен Фавър заяви, че звездата на тима Джейдън Санчо е решил да остане в клуба за още един сезон. 20-годишният футболист бе приоритетна цел на Манчестър Юнайтед, но отборът на Оле Гунар Солскяер отказа да даде исканата от „вестфалци“ сума от 120 милиона евро.

От Дортмунд също така бяха определил краен срок от 10 август, в който Юнайтед трябваше да сключи сделка за Санчо, тъй като германския клуб искаше бъдещето на крилото да бъде решено преди отборът да започне подготовката си за новия сезон.

„Имаме нужда от него, без съмнение“, каза Фавър пред швейцарската информационна агенция „Keystone-SDA“.

„Всички бяха щастливи, че той реши да остане. Не е нужно да говорим дълго за неговите качества - те са огромни. Той вкарва и доставя много голове и често може да промени всичко в една среща. Но има някои неща, които Санчо трябва да подобри. Това обаче е съвсем нормално за 20-годишен футболист“, каза още Фавър.

След провала с английския национал, медиите твърдят, че Манчестър Юнайтед ще се насочи към алтернативите си, които включват Гарет Бейл от Реал Мадрид, Иван Перишич от Интер и Дъглас Коста от Ювентус.