Отборът на Манчестър Юнайтед не се е отказал от идеята да привлече в състава си футболиста на Барселона Френки де Йонг. Както е известно, „червените дяволи“ преследваха нидерландеца цяло лято, но той не пожела да дойде на „Олд Трафорд“, макар двата клуба да бяха постигнали съгласие за сделката.

Въпреки това англичаните са решени да направят нов опит да вземат Де Йонг в редиците си през следващото лято, като освен това имат намерение да наддават и за Джуд Белингам от Борусия Дортмунд, твърди „ESPN“.

Интересът на Юнайтед към Де Йонг се превърна в истинска сага. Цяло лято „червените дяволи“ преследваха нидерландеца, но накрая се отказаха от него и привлякоха Каземиро от Реал Мадрид. През това време пък Де Йонг на няколко пъти заявяваше, че няма никакво намерение да напуска Барселона. Твърди се, че причината за това е, че „каталунците“ му дължат огромна компенсация за това, че се съгласи да намали заплатата си по време на кризата с COVID-19, като той нямаше да вземе въпросната сума, ако си бе тръгнал от "“Камп Ноу“.

Въпреки всичко мениджърът Ерик тен Хаг продължава да иска да има Де Йонг в състава си. Наставникът ще проведе разговори с бившия си футболист от Аякс в опит да го убеди да промени решението си и да дойде на „Олд Трафорд“. Освен това нидерландецът не играе особено редовно от началото на сезона, като това също може да повлияе на решението му, макар че наскоро се появиха информации, че от Барса са променили решенето си и имат желание да задържат халфа в отбора.