Една от най-големите трансферни саги за изминалото лято – тази за Джейдън Санчо, който бе горещо свързван с Манчестър Юнайтед, разбуни духовете в последните дни на Острова. Наскоро се появиха информации, че една от основните причини за проваления трансфер е била, че от ръководството на Юнайтед са направили сметка, че сделката ще им излезе прекалено скъпо - 250 милиона евро, като в тях влизат трансферна сума за Борусия Дортмунд, заплатата на играча, както и пари за агента.

Сега обаче „The Athletic“ потвърждава тази теза, като съобщава, че един от собствениците на клуба - Джоъл Глейзър лично е блокирал трансфера на английския национал в тима на „червените дяволи“. Според изданието изпълнителният вицепрезидент на тима Ед Уудуърд е искал от Глейзър да направи по-висока оферта за Санчо, след като първоначалното предложение от 80 милиона британски лири плюс бонуси, беше бързо отхвърлено от Борусия Дортмунд.

Глейзър и други членове на борда са били категорични, че исканата цена на Дортмунд е нереална поради финансовата криза, причинена от коронавируса и в крайна сметка на Уудуърд е било заявено, че сделката не си заслужава.

Юнайтед бяха силно повлияни от пандемията, като губеха по 5 милиона паунда от всеки мач, игран при закрити врати след рестартирането на първенството през месец юни.