Председателят на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд обяви, че клубът ще продължи да подсилва състава и вижда летния трансферен прозорец като важна възможност за целта. Уудуърд обясни, че с подписването на Бруно Фернандес миналия месец е поставено началото на тази задача. Фернандес се присъедини в края на януари за 55 милиона евро от Спортинг Лисабон. Още нови футболисти се очакват, когато следващият прозорец отвори на 1 юли.

„Бруно Фернандес и играчите, които взехме миналото лято, са доказателство, че процесът ни е правилният“, каза Уудуърд на днешния форум с феновете на клуба.

„Не е имало недостиг на инвестиции, като над 200 милиона паунда са похарчени откакто Оле Гунар Солскяер стана наш мениджър. Нашата цел е да гарантираме, че продължаваме да постигаме последователност в качеството на играчите. Нашият процес се фокусира върху анализи и подбор на играчи в рамките на сезон, с оглед на следващия летен трансферен прозорец. Като част от възстановяването виждаме това идващо лято като възможност за това. Постоянно бяхме на мнение, че тъй като януари не е оптимално време по отношение за нови трансфери, бихме закупили през януари, ако играчите, към които вече сме се насочили за лятото, станат достъпни и бяхме доволни, че тази стратегия се изпълни с подписването на Бруно Фернандес. Все още не сме там, където искаме да бъдем, но приоритет на всички в клуба е да се върнем към редовни битки за титлите във Висшата лига и Шампионската лига “, сподели още той.

Това изказване може да се приеме като подсказка, че Юнайтед ще е натоварен с покупки през лятото. Очаква се първо Пол Погба да напусне, което би събрало средства за редица трансферни цели, включително Джак Грийлиш от Астън Вила, Калиду Кулибали от Наполи и Лаутаро Мартинес от Интер.