Тотнъм и Манчестър Юнайтед може да влязат в трансферна битка за хърватския плеймейкър Ловро Майер, твърди "Jeunes Footeux". И двата английски клуба са набелязали 24-годишния футболист и обмислят да изпратят оферти за него през януари.

Майер впечатлява с изявите си за Рен в Лига 1 и това не е останало незабелязано от двата английски гранда. Те имат нужда от повече креативност в средата на терена и именно заради това са насочили поглед към него. Хърватинът е определян като "новия Модрич" и очакванията са тепърва да разкрива големия си потенциал.

Майер може да играе като типична "десетка", но се справя успешно и в средата на терена. В Тотнъм разполагат с доста централни халфове, но повечето от тях са по-дефанзивна нагласа. Именно заради това Антонио Конте смята, че Майер може да раздвижи атаката на тима и да захранва с пасове нападателите Хари Кейн и Хюн-Мин Сон.

Донякъде това важи и за Манчестър Юнайтед, където основно Бруно Фернандеш се нагърбва с организаторските функции в средата на терена, но в клуба смятат, че е добре той да има алтернатива, когато се нуждае от почивка или е контузен.