Вратарят на Манчестър Юнайтед - Давид Де Хеа, планира да проведе разговори с мениджъра Ерик тен Хаг относно бъдещето си в клуба. Испанецът се опасява, че времето му на „Олд Трафорд“ може да е към своя край и иска да разбере дали все още е част от дългосрочните планове на Тен Хаг, пише „90min“.

Договорът на испанския вратар изтича в края на този сезон и той може да стане свободен агент. Юнайтед има опцията да задейства 12-месечно удължаване на контракта му, но се твърди, че от клуба все още не са решили какво да правят с 31-годишния играч.

Guilliver/GettyImages
25 снимки

Де Хеа се присъедини към Юнайтед от Атлетико Мадрид през 2011-а година и в момента е най-дълго служилият футболист на „Олд Трафорд“, след като спечели седем големи трофея с „червените дяволи“. Той подписа нов дългосрочен договор през 2019-а година, който го направи най-добре платеният вратар в световния футбол.

Шефовете на Юнайтед обаче следят отблизо звездата на Атлетико Мадрид Ян Облак, който също ще може да стане свободен агент следващия юни, ако не поднови договора си с испанския гранд. 29-годишният Облак спечели три титли с Атлетико и се смята за перфектна алтернатива на Де Хеа, ако Тен Хаг реши да го остави да напусне „Олд Трафорд“.

Де Хеа ще навърши 32 години през ноември, преди да се отправи към Световното първенство с Испания и знае, че това може да е отлична възможност за него да си намери нов клуб. Той беше близо до присъединяване към Реал Мадрид през 2015-а година, но трансферът му се провали в последния момент.