Отборът на Челси се е прицелил в дуото на Барселона Пиер-Емерик Обамеянг и Френки де Йонг, пишат медиите в Англия и Испания. Информации сочат, че преговорите между двете страни вече са стартирали, но няма да протекат лесно и се очаква да продължат поне до края на седмицата.

Мениджърът на лондончани Томас Тухел иска да вземе на „Стамфорд Бридж“ своя бивш играч от времето, когато двамата работеха заедно в Борусия Дортмунд, тъй като не е особено доволен от опциите си в атакуващ план. „Сините“ вече се разделиха с Ромелу Лукаку и Тимо Вернер, а сега германецът иска повече варианти в за атаката си.

Още вчера „Sport“ писа, че разговорили са започнали и за Френки де Йонг, но там се очаква в следващите часове да има повече яснота, след като вчера мениджърът на играча пристигна за изключително важни разговори с ръководството на „каталунците“, които да решат бъдещето на футболиста. Силен интерес към него появяват и от страна на Манчестър Юнайтед.

Смята се, че Барса е близо до постигане на споразумение с Челси, тъй като е дал много ясен ултиматум на нидерландеца: или той намалява заплатата си, или ще преговаря с лондонския клуб и ще напусне. Отношенията между Барселона и обкръжението на Де Йонг са напрегнати след трудното лято. Твърди се, че от „Камп Ноу“ са се изморили да чака Де Йонг да вземе решение. Те искат да разчитат на него, но не могат да продължат да плащат високата му заплатата, която той трябва да намали, ако иска да остане.

По-рано пък Ман Юнайтед се съгласи да плати 72 милиона паунда, за да привлече нидерландския полузащитник, но от Барса му дължат и 17 милиона паунда в забавени заплати и той няма да се съгласи да напусне, докато не му бъде платено дължимото.

Самият Де Йонг предпочита да заиграе за Челси пред Ман Юнайтед поради факта, че „червените дяволи“ няма да участват в Шампионската лига през този сезон, което е негов основен приоритет.