Матиас Погба намекна, че Реал Мадрид все още може да подпише с полузащитника на Манчестър Юнайтед Пол Погба преди края на трансферния прозорец.

Самият 28-годишен брат на Пол направи преход към испанския футбол, след като се присъедини към Манчего от Терсера Дивисион, и говори пред „Ел Чирингито“ за шансовете брат му също да се озове в Испания. Матиас се изказа ласкаво за наставника на Реал Зинедин Зидан. „Зидан е един от най-великите и според мен, ако клубът му даде това, което иска, той няма да има проблем да отиде там, но ако Реал не му го даде, той ще изпита затруднения. Брат ми е липсващият футболист в полузащитата, от който се нуждае Зидан“.

Въпреки това, според него трансфер е възможен, макар и не за колосалните суми, за които се споменава в медийното пространство. „Разбира се, че Флорентино Перес може да го купи, няма нищо невъзможно в живота“, каза Погба. „Не мисля, че той струва 200 млн., но пазарът в модерния футбол е такъв – Манчестър ще иска много пари за него, но не 200 млн. Ситуацията е деликатна, но играчът има своите лични цели. Ако не може да останеш и да играеш в клуба, в който си, може да останеш и с теб е свършено“, продължи той.

„Не мога да ви уверя, че той ще остане в Юнайтед. Знаем, че той искаше трансфер, но той не е виновен. Той просто изчаква. Работи усилено и ще видим какво ще се случи. Във футбола никой не знае. До 2 септември всичко е възможно. Мечтата на брат ми е да спечели Шампионска лига“, завърши Матиас. След края на трансферния прозорец в Англия, Юнайтед едва ли ще се разделят с Погба, дори ако Реал удовлетвори исканите за световния шампион с Франция 160 млн. паунда, защото няма да имат възможност да подпишат с негов заместник до зимния трансферен прозорец. /БГНЕС