Отборът на Манчестър Юнайтед е отправил оферта от около 9 милиона евро за нападателя Марко Арнаутович, която обаче е била отхвърлена от Болоня, твърди „Sky Italy“.

„Червените дяволи“ имат желание да върнат бившия футболист на Уест Хем и Стоук Сити, който отбеляза 43 гола във Висшата лига, обратно в Англия. До този момент на „Олд Трафорд“ това лято акостираха Лисандро Мартинес, Тайрел Маласия и Кристиан Ериксен, но мениджърът Ерик тен Хаг все още иска да привлече и нов нападател.

Gulliver/GettyImages
48 снимки

Тъй като Антони Марсиал в момента е контузен, а бъдещето на звездата Кристиано Роналдо остава да е доста неясно, в Юнайтед търсят повече опции в предни позиции. Тимът продължава да се интересуват от нападателя на РБ Залцбург Бенямин Шешко, но австрийският шампион няма желание да се разделя с младия словенец.

По тази причина Тен Хаг се е насочил към Арнаутович, който може да играе на върха на атаката, по фланговете или зад нападателя, което се харесва на нидерландеца.

Специалистът беше запитан относно 33-годишния австрийски национал след поражението с 1:2 от Брайтън на „Олд Трафорд“ в неделя, който беше и първият официален мач на мениджъра начело на Юнайтед.

„Няма да коментирам имена. В хода на тази предсезонна подготовка 250 играчи бяха свързани с Ман Юнайтед“, заяви Тен Хаг.