Бившият защитник Яп Стам разкри, че желанието му е Манчестър Юнайтед да закупи Джеймс Мадисън от Лестър Сити през идното лято. „Червените дяволи” взеха Бруно Фернандеш през зимата, но се очаква Юнайтед да привлече нов плеймейкър в хода на 2020-а година, като друго име, спрягано за „Олд Трафорд” е Джак Грийлиш от Астън Вила.

Няколко медии от Острова потвърдиха, че капитанът на „виланите” ще поеме към тима от Манчестър, но Стам вярва, че Мадисън ще донесе повече позитиви с играта си за бившия тим на нидерландския бранител.

„Харесвам много Мадисън. Той е полузащитник, който играе перфектно с топката и винаги се озовава в точните зони, явявайки се като още един играч. Може да дриблира между играчи, да вкарва голове и да създава възможности”, каза Стам пред 888sport.

„Джак Грийлиш? Виждам го него повече като крило. В Ман Юнайтед се нуждаят от повече директни футболисти със скорост, но не сега той е точният човек. Кой знае, той може и да стане основен играч, но сега е време за Джеймс Мадисън”.

Лестър Сити се опитва да договори нов контракт с Мадисън, който би следвало да струва на Ман Юнайтед поне 60 милиона британски лири.