Димитър Бербатов посъветва мениджъра на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер да закупи нападателя на Ювентус Марио Манджукич през януарския трансферен прозорец. „Червените дяволи“ отчайващо се нуждаят от нов нападател, след като от началото на сезона имат отбелязани само девет гола и са на две точки от зоната за изпадане.

„Юнайтед имат млади таланти, но имат нужда и от играч като Манджукич“, започна Бербатов пред „Betfair“.

„Мисля, че той е настина добър играч и преди не е играл в Англия, но се надявам да дойде и да навлезе бързо в ритъма на Висшата лига. Златан Ибрахимович беше на 34 години, когато подписа с Юнайтед и нямаше проблеми с адаптацията“.

„Манджукич е почти на толкова и се надявам да има същото влияние, ако подпише. Мисля, че неговата възраст е нещо хубаво. Антони Марсиал, Маркъс Рашфорд и Мейсън Грийнууд са млади играчи, които се нуждаят от време и могат да само да се учат от опита на Манджукич“, добави българинът.

„Зимният трансферен прозорец ще бъде труден за Юнайтед, тъй като в момента не играт като един отбор. Дори и Меси или Роналдо да отидат там също ще имат трудности, защото отборът не играе достатъчно добре“, завърши Бербатов.