Барселона ще трябва да събере пари през лятото и за тази цел може да се наложи да жертва част от своите звезди, като защитникът Роналд Араухо е основен кандидат да напусне.

The Athletic обяснява, че каталунците трябва да се вмъкнат в лимита на заплатите в Ла Лига и със сигурност трябва да продадат играчи, преди да купят нови такива. Само няколко футболисти от настоящия състав, обаче са считани за недосегаеми: Ламин Ямал, Пау Кубарси, Гави и вероятно Педри, макар че по-рано се появиха информации, че и той може да бъде продаден.

Барселона плати около 4 милиона евро за Араухо през 2018-а година на втория отбор на уругвайския елитен Бостън Ривър. Сега Transfermarkt оценява стойността му на 70 милиона евро, докато Футболната обсерватория CIES я определя на 80 милиона евро. Това би било една здравословна печалба за каталунците.

Настоящият договор на 25-годишния бранител изтича през лятото на 2026-а година, а интерес към него не липсва, като за неговите услуги се очаква да се борят Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед.