Отборът на Барселона обмисля да отправи оферта за полузащитника на Манчестър Юнайтед Неманя Матич през януари, твърди „Sun“. На „Камп Ноу“ имат нужда от подсилване на конкуренцията в средата на терена и са насочили поглед към сръбския ветеран, който ще излезе сравнително евтина опция.

33-годишният Матич има договор с Юнайтед до юни 2023 година и едва ли ще получи предложение за неговото удължаване. „Червените дяволи“ едва ли ще правят спънки за негов трансфер, тъй като и без това имат нужда да освободят място за други цели, които са набелязали за този пост.

Матич пристигна на „Олд Трафорд“ от Челси през 2017 година срещу 40 милиона паунда. Заплатата му е от 140 хиляди паунда на седмица. В момента обаче цената на сърбина е от порядъка на 8-10 милиона евро, което е по силите на „каталунците“.

На „Камп Ноу“ смятат, че Матич може да е много полезен със своя сериозен опит. В клуба вярват, че той ще помогне за стабилизиране на представянето на отбора, който се представя сериозно под очакванията от началото на кампанията.

В същото време продължава неясната ситуация с друг халф на Юнайтед – Пол Погба. Както е известно, французинът има договор само до края на сезона, като преговорите за подновяването му са в застой.

Едно от имената, които се спрягат за заместник на Погба е неговият съотборник в националния отбор Аурелиен Чуамени от Монако.