Барселона ще предложи 100 милиона лири за услугите на нападателя на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд, предават медиите на Острова, като желанието на испанците е сделката да е факт през идното лято. Младият нападател на „червените дяволи” се утвърди като ключов играч в отбора в последните години. Въпреки това, очакванията са, че той ще подпише нов и дълъг контракт с настоящия си клуб, който иска на всяка цена да го задържи на „Олд Трафорд”.

Все пак обаче английският The Mirror твърди, че Барселона е готов с офертата за 21-годишния футболист преди старта на следващия сезон. Контрактът на Рашфорд с Юнайтед е за още две години (2021), но Барселона ще даде сто милиона паунда през лятото за услугите на футболиста.

Каталунският гранд вижда в лицето на Рашфорд перфектният заместник на Луис Суарес. По всяка вероятност нападателят ще стартира от първата минута в тазгодишния четвъртфинален мач-реванш от Шампионската лига между Барселона и Манчестър Юнайтед идния вторник. Първата среща завърши с успех 1:0 за „блаугранас” в Англия.