Шефовете на Атлетико Мадрид са се отказали от идеята да привлекат бранителя на Манчестър Юнайтед Виктор Линдельоф, съобщава италианският журналист Фабрицио Романо.

Мадридчани искаха да взема защитника през зимата, когато дори отправиха запитване към “червените дяволи”, но получиха отказ. Диего Симеоне искаше да вземе шведа в своя тим за заместник на позагубилите неговото доверие Стефан Савич и Хосе Хименес. Интер също проявяваше интерес към Линдельоф.

“Атлетико го искаше, но впоследствие решиха да продължат със сделката за Чаглар Союнджу. Интер също вече има различни цели, а и съм сигурен, че Ерик тен Хаг е доволен от Линдельоф и ще опита да го задържи, както направи през януари. Не съм сигурен, че от Манчестър Юнайтед ще го оставят да си тръгне, през януари те дадоха категорично “не” на такава сделка,” заяви Романо.

Шведският бранител има договор с “червените дяволи” до лятото на 2024-а година, а Союнджу, който е новата цел номер едно на Атлетико, става свободен агент през предстоящото лято и ще може да премине със свободен трансфер на “Сивитас Метрополитано”.