Ян Облак е непродаваем, с това предупреждение излезе президентът на клуба Енрике Сересо, като прикани клубовете, включително Манчестър Юнайтед и Челси, да помислят два пъти, преди да отправят предложение за национала на Словения. Облак се смята за най-добрият вратар в света и привлече интерес от отборите от Висшата лига, особено с големите въпросителни относно бъдещето на Давид де Хеа и Кепа Арисабалага.

Челси вече привлече Хаким Зиеш и Тимо Вернер, докато Кай Хаверетц също все пове есе приближава до лондончани. За "сините" се твърди, че търсят нов вратар след разочароваща кампания за Кепа, докато формата на Де Хеа в Юнайтед също спадна през сезона.

Сересо обаче е категоричен, че Облак ще остане на "Уанда Метрополитано".

"Винаги казвам, че Облак има договор с Атлетико и е най-добрият вратар в света. Не е странно, че има оферти от други страхотни отбори за него", каза Сересо.

"Казвам същото както винаги. Облак има договор, той е играч на Атлетико. Облак е великолепен играч и на неговата позиция, безспорно, няма кой да бие в момента. За мен Облак е най-добрият вратар в света. Що се отнася до Куртоа, той е друг страхотен вратар и за щастие и двамата играха за нас и с двамата сме шампиони", каза още президентът на испанците.