Носителят на ФА Къп Арсенал е засилил интереса си към централния защитник на Лил Габриел Магалхаес, твърдят медиите във Франция. Мениджърът Микел Артета се стреми да засили защитата си това лято, въпреки че вече има Уилям Салиба като ново попълнение след края на наема му в Сент Етиен. Манчестър Юнайтед, Евертън и Наполи също са свързани с трансфер на 22-годишния бранител.

Според "France Bleu Nord" обаче Арсенал вече води преговори за подписа на бразилския защитник. В доклада се твърди, че Наполи е бил готов да предложи 30 милиона евро за Габриел след привличането а Виктор Осимен, но ситуацията се е промени и Арсенал вече се смята като фаворит за бранителя. Миналата седмица имаше информации, че представителите на Габриел са били в Англия, за да преговарят с потенциални купувачи, като Юнайтед и Евертън се смята, че са заинтересовани от това.

Юнайтед също търси нов централен защитник това лято, въпреки че мениджърът Оле Гунар Солскяер разкри във вторник, че Крис Смолинг отново е в плановете му след добрите му изяви по време на наема му в Рома.

Междувременно Габриел не крие желанието си да играе във Висшата лига след впечатляващите кампания, която направи във френската Лига 1.