Над бъдещето на Антони Марсиал в Манчестър Юнайтед все повече и повече надвисва сянка на съмнение. Агентът на футболиста призна, че не може да гарантира оставането на своя клиент при „червените дяволи”, а според авторитетният британски ежедневник „Индипендънт” Арсенал с радост ще се възползва.

22-годишният играч пристигна съвсем млад на „Олд Трафорд”, а платените за него на Монако 36 милиона паунда (с опция да достигнат д 56,7 милиона) го превърнаха в най-скъпия тийнейджър в историята на футбола. Въпреки инвестицията само в първия си сезон Марсиал играеше редовно, а оттогава насам води нестихваща битка за утвърждаването си сред титулярите. Привличането на Алексис Санчес в началото на тази година допълнително утежни ситуацията на френския футболист, тъй като усили конкуренцията по крилата (а тъкмо там Моуриньо предпочита да ползва Марсиал).

Ювентус настъпва за нападател на Юнайтед

По време на преговорите за Санчес, Арсенал прояви интерес към бившия играч на Монако, но в крайна сметка се задоволи с Хенрих Мхитарян в бартерната сделка. В същото време е трудно да се твърди, че Марсиал е пълен провал в Юнайтед, тъй като има 36 гола и 27 асистенции в 127 срещи. Привличането на подобен футболист би се приело добре на „Емиратс”, където феновете още помнят с горчивина трансфера на Робин ван Перси в посока Юнайтед. Ако върнем лентата още по-назад, изпъква и случаят с Анди Коул, който се превърна в легенда за "чевените дяволи". В този случай обаче е редно да се отбележи, че Коул не остави особена следа при "топчиите".

Моуриньо гони има-няма цял отбор от "Олд Трафорд"

Не е изключено упорството на Марсиал най-сетне да се изчерпи и той да потърси ново приключение. От думите на неговия агент Филип Ламболей става ясно, че талантът скоро трябва да взима важно решение. „Дали Марсиал ще остане в Юнайтед? Към момента не мога да разкрия нищо по този въпрос”, заяви Ламболей. „Неговата цел до края на сезона е да спечели ФА Къп и да се утвърди с Манчестър Юнайтед на второто място във Висшата лига.”

На Острова упорито се говори, че мениджърът Жозе Моуриньо ще извърши мащабна чистка в редиците на отбора.