Отборът на Арсенал е отхвърлил първоначалното предложение на Барселона да подпише Филипе Коутиньо под наем. Бразилският национал в момента играе под наем в Байерн Мюнхен, но шампионите на Бундеслигата не смятат да го закупуват за постоянно, въпреки че имат тази възможност, ако платят 120 милиона евро.

Коутиньо се очаква да напусне Барселона, като по този начин Барселона ще иска да набави средства за нови футболисти, като сред основните им цели са нападателят на Интер Лаутаро Мартинес и сънародникът на Коутиньо - Неймар.

По-рано тази седмица в медиите се появиха информации, че Арсенал ще проведе разговори с агентът на плеймейкъра - Киа Джоурабчиян. Според „ESPN,“ Барселона е предложил на Арсенал шанс да подпише с Коутиньо под наем, но „артилеристите“ не са се съгласили с условията на споразумението.

В доклада се твърди още, че Барселона изисква за наема сумата от 10 милиона паунда и иска лондончани да покрият изцяло заплатата на 27-годишния бразилец, която възлиза на 250 000 британски лири на седмица.

И Арсенал, и Манчестър Юнайтед, който също се интересува от Коутиньо, обаче не желаят да изпълнят условията на Барселона.