Новата десетка на Барселона Ансу Фати е отказал на Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Пари Сен Жермен, за да посвети бъдещето си на „каталунците“.

Както е известно, Фати подписа нов договор с Барса в четвъртък, който ще го задържи в клуба до 2027 година, като в контрактът му има записана и солидна клауза за откупуване в размер на 1 милиард евро (846 милиона паунда), равна на тази на съотборника му Педри, който също подписа нов контракт тази седмица.

Нападателят, който ще навърши 19 години в края на месеца, призна, че е отхвърлил оферти от чужбина, за да продължи да играе за Барселона. Според „Diario Sport“ клубове като ПСЖ, Юнайтед и Ливърпул не са успели да го изкушат да си тръгне от „Камп Ноу“, въпреки че са били готови да платят двойно по-висока заплата от това, което Барселона предлагаше.

Фати обаче настоя, че е проявявал интерес само към подновяване на договора си с клуба, към който се присъедини като 10-годишен от Севиля през 2012 година. Смята се, че и Манчестър Сити също е проявил интерес.

Фати има 15 гола в 48 мача за Барса и клубът възлага големи надежди на него и неговите млади колеги Педри и Гави, след като „каталунците“ се разделиха с Лионел Меси през лятото.