Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Кристиан Ериксен все още може да напусне клуба това лято. 32-годишният халф е желан от белгийския гранд Андерлехт и датчанинът може да поеме в тази посока, твърди местното издание "Het Belang van Limburg".

Ериксен не се явява основен играч в сметките на Ерик тен Хаг и в първите два мача от сезона бе на резервната скамейка и не се появи в игра. Той ще има още по-сериозна конкуренция в средата на терена след привличането на Мануел Угарте от Пари Сен Жермен, така че и самият играч едва ли ще има нещо против да напусне "Олд Трафорд".

Както е известно, Андерлехт е един от съперниците на българския шампион Лудогорец в основната схема за Лига Европа.

Изпълнителният директор на Андерлехт Йеспер Фредберг отдавна иска да привлече датчанина, но се предполага, че той ще изчака до самия край на трансферния прозорец в Белгия, преди да отправи официална оферта. В Англия прозорецът за входящи трансфери затвори, но това не пречи клубовете да продават играчи в първенства, където все още е позволено, а в Белгия това важи до 6 септември.

Интересното е, че Ериксен е вторият играч с най-много асистенции за Манчестър Юнайтед в последните два сезона след Бруно Фернандеш. Той дойде на "Олд Трафорд" от Брентфорд със свободен трансфер през 2022 година и записа 72 мача, 3 гола и 13 асистенции за "червените дяволи".