Суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо е пред сензационно завръщане в отбора на Манчестър Юнайтед. Тази новина идва на фона на нарастващите съмнения относно бъдещето му в Торино.

Въпреки че португалецът завърши като голмайстор №1 за сезона в Серия, „биаконерите“ не успяха да спечелят титлата за първи път от десетилетие, като тимът успя да си завоюва правото да играе в Шампионската лига и догодина едва чак в последния кръг, завършвайки на четвъртата позиция. Впоследствие наставникът Андреа Пирло беше уволнен.

Масимилиано Алегри пък беше назначен официално отново, две години след като напусна след наистина успешен период начело на „старата госпожа“. По време на първия си престой Алегри стана 5 пъти шампион на Италия, спечели 4 пъти Купата на страната и два пъти Суперкупата.

Но 53-годишният специалист изглежда вече е взел решение за Роналдо, като португалската икона не попада в бъдещите му планове. Според испанското издание „Cadena Ser“, Алегри не иска да задържи петкратния носител на „Златната топка“ през следващия сезон.

Изданието твърди, че Роналдо със би напуснал италианския гранд, ако не се бяха класирали за ШЛ, но сега вече обмисля следващия си дестинация, независимо от класирането в топ 4. Смята се, че Роналдо обмисля изненадващо завръщане в Манчестър Юнайтед, а това сега се е превърнало в негов приоритет.

Нападателят има още една година от настоящия си договор с Ювентус, но е напълно възможно да си тръгне от „Алианц Стейдиъм“ година по-рано.

Роналдо вкара 118 гола в общо 292 участия за „червените дяволи“, преди да премине на 80 милиона паунда в Реал Мадрид през 2009 година.