Настойчивите слухове, че Барселона ще привлече звездата на Атлетико Мадрид Антоан Гризман не стихват. Твърди се, че  след броени седмици френският национал вече ще бъде част от състава от „Камп Ноу“, а това няма как да навежда на мисли с кого ще замести носителят на Лига Европа нападателя.

Седем имена се тиражират в медийното пространство, като сред тях попада звездата на Пари Сен Жермен Единсон Кавани. Говори се, че той е готов да напусне „Парк де Пренс“ особено при все присъствието на Неймар там. Както е известно, помежду им съществуват дрязги, което малко или много „тровело“ атмосферата в съблекалнята.

Друго спрягано име е това на Пауло Дибала, който не изживя най-разкошния си сезон в италианския шампион Ювентус. Аржентинецът бе укоряван, че не е в добра форма. Междувременно в медиите вече се завъртя слухът, че Дибала има предварителна договорка с „дюшекчиите“, съгласно която ще парафира с мадридския гранд за пет години.

По-малко вероятно, но също спрягано с Атлетико име е това на нападателя на Манчестър Сити Серхио Агуеро. В миналото той бе част от редиците на състава от „Уанда Метрополитано“, но в Испания отбелязват, че тогава той не е повярвал до край в успеха на проекта. През 2011 година аржентинецът премина в Манчестър Сити, където през настоящия сезон изигра 25 мача, в които отбеляза 21 гола. Говори се обаче, че на Острова не били напълно задоволени от формата на 29-годишния футболист и не бил изключен вариант за раздяла и съответно завръщане в испанската Ла Лига.

Бившият играч на Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед Анхел Ди Мария, който в момента е част о ПСЖ, също попадал в списъка на Атлетико, според AS. 

Сред набелязаните от Диего Симеоне бил друг бивш футболист на градския съперник Реал – Алваро Мората. Талантът премина през лятото на 2017 година в Челси, тъй като не успя да се наложи на „Бернабеу“.

Младата надежда на Торино Адреа Белоти също циркулирала в орбитата на Атлетико, където бил и Риад Марез от Лестър. Опитният голмайстор вече опита да си уреди трансфер в Манчестър Сити, но не сполучи. Неговата цел били евротурнирите, които на този етап остават далеч, тъй като „лисиците“ финишираха девети във Висшата лига.

Още по темата: 

Гризман се колебаел за Барса

Президентът на Барса: Гризман? През юли ще говорим

Атлетико намекна за раздяла с Гризман