Българинът Димитър Бербатов предупреди Джейдън Санчо преди да помисли за трансфер в Манчестър Юнайтед. Според родния нападател младият англичанин няма да бъде титуляр във всеки мач за тима, играещ на „Олд Трафорд”.

Санчо е едно от най-спряганите имена за трансфер в световния футбол след силните игри, които прави за Борусия Дортмунд. Той записа 30 гола в 23 мача от Бундеслигата през сезон 2019/20. Твърди се, че Ман Юнайтед иска да вземе 20-годишния британец, но Бербатов вярва, че крилото е по-добре да остане в Борусия за поне още един сезон.

Джейдън Санчо

източник: БГНЕС

„Той е невероятен, има 14 гола и 15 асистенции и това говори достатъчно добре за начина, по който се развива. Има скорост, вкарва голове, подава добре и визията е страхотна. Не е егоист, защото ако имаш 15 асистенции, то това значи, че виждаш по-добрата позиция на другите”, каза Бербо пред букмейкър, за който говори често.

„Той отиде в Германия много млад и изглежда, че му е приятно да играе там. За мен това е най-правилното нещо, което може да продължи да прави. За него и за агента му това е най-важното, защото ще се подобрява още по-добре. Не знам дали е правилно времето да отиде в Манчестър Юнайтед. Имам съмнения, след като там играят Марсиал, Рашфорд, Дан Джеймс. Добре е да имаш надпревара в отбора, но представете си, че той ще направи този трансфер с идеята да играе всеки мач, но това не стане. Може би за него е най-добре да остане в Дортмунд още една година и да продължава в същия дух”, констатира българинът.

Бербатов в Леверкузен

източник: Gulliver/GettyImages

„Когато бях млад и играх в Германия, бях на същите години като него. Тогава си мислих само как да се развивам. Не мислих за трансфери, тъй като бях щастлив в Леверкузен. Играх всеки мач, а ако наистина обичаш футбола, това е нещото, което искаш – да играеш всеки мач и знаеш, че това ще стане. Когато е така, имаш увереност. Това не значи, че не трябва да се доказваш и тренираш много здраво. Нямаш време за почивка и да си мислиш – аз съм техният голмайстор, а те не могат без мен. В този случай не мислиш за трансфери, а аз останах още пет години. Санчо е там от 2017-а година и смятам, че е важно за него да продължи с прогреса си, защото ако в тези моменти вземеш грешно решение, това може да провали кариерата ти”, акцентира още Димитър Бербатов.

Санчо има 17 гола и 19 асистенции в 35-те мача за вестфалци през този сезон.