Манчестър Юнайтед смята да се намеси в битката за футболен талант № 1 на Италия – Джанлуиджи Донарума. Дотук се вярваше, че Милан ще трябва да отбива атаките единствен на Ювентус, ала присъствието на „червените дяволи“ значително усложнява ситуацията.

Пожеланието на големия Буфон до рожденика Донарума

Талантливият вратар едва вчера навърши пълнолетие и вече може да подписва професионални договори. „Росонерите“ отчаяно се опитват да го вържат с нов контракт, тъй като виждат в 18-годишния Донарума една от колоните, около които да градят бъдещето си. Агентът на футболиста Мино Райола обаче притиска ръководството за доста солидно възнаграждение, като намекна, че клиентът му може да потърси финансово удовлетворение в друг клуб.

Когато баща ти не повярва, че те чака дебют за Милан...

В днешния си брой „Дейли Мирър“ пише, че в Юнайтед са идентифицирали Донарума като потенциален заместник на Давид де Хеа. Испанецът все още не се е отказал от идеята да играе в Реал Мадрид, а предвид критиките, които шефовете на „белия балет“ отправят към Кейлор Навас напоследък, през лятото диалогът между двата гранда може да се възобнови.

Милан в мъки, за да задържи свой играч

На Острова считат, че „червените дяволи“ са склонни да платят до 40 милиона паунда за услугите на Донарума, ако се стигна до раздяла с настоящия титуляр под рамката. Тази сума потенциално би била и по силите на Ювентус, само че Милан няма никакво желание да продава вратаря си на когото и да било, още по-малко на пряк конкурент.