Трансферната цел на редица европейски колос Бруно Фернандеш потвърди, че планира скорошна раздяла с настоящия си клуб Спортинг Лисабон и да продължи в по-голям отбор.

Халфът, който бе искан от една дузина клубове през летния трансферен прозорец, има 20 гола и 13 асистенции в португалската лига. Всеизвестен факт е, че най-дейни в желанията си за подписа на играча са английските Манчестър Юнайтед и Тотнъм Хотспър.

„Не се притеснявам за актуалния ми статут. От 2016-а година съм в Спортинг и медиите все пишат, че напускам, а аз съм тук, така че съм окей. Имам мечта да продължа напред, но не се тревожа. Ще дойде моментът, в който ще напусна и искам да отида в голям отбор”, призна Фернандеш пред английските медии, след като Португалия се класира за UEFA EURO 2020.

Тотнъм желае да замени почти сигурно напускащия Кристиан Ериксен с него, след като договорът на датчанина изтича идния юни. Юнайтед, от своя страна, желае да се подсили в средата на терена, след като не се представя убедително в тази зона на терена, а също така и напускането на Андер Ерера и Маруан Фелаини през изминалото лято.