Манчестър Юнайтед обяви привличането на дългоочаквания трансфер на Хари Магуайър от отбора на Лестър. Според различни източници „червените дяволи“ ще платят около 85 милиона, като по този начин английският национал става най-скъпият защитник в историята на футбола. Досега рекордът се държеше от Върджил вай Дайк, за когото Ливърпул платиха 75 милиона паунда миналия януари. Договорът на 26-годишния Магуайър ще бъде за 6 години, с опция за удължаване с още една.

„Щастлив съм да подпиша за този велик клуб. Напълно се насладих на престоя ми в Лестър и искам да благодаря на всички в клуба, на феновете за фантастичната подкрепа през последните два сезона. Когато Манчестър Юнайтед почука на вратата ти, това е невероятна възможност“, заяви щастливият Магуайър след подписването на договора си.

„След разговор ми с мениджъра съм много ентусиазиран за визията и плановете, които има за отбора. Ясно е, че Оле подготвя отбор, който е готов да печели трофеи. Сега нямам търпение да се запозная с новите ми съотборници и да започне сезонът“.

Мениджърът Оле Гунар Солскяер също изрази задоволството си от привличането на Магуайър:

„Хари е един от най-добрите централни защитници в света и съм много радостен, че успяхме да го привлечем при нас. Той отлично чете играта и има силно влияние на терена, има способността да остава хладнокръвен в трудни моменти“.

„Той е страхотен футболист и фантастична придобивка за нашия клуб“, завърши той.