Централният защитник на Тотнъм Тобиас Алдервейрелд е предпочитаният вариант от мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо. Едва ако тази офанзива се провали напълно, клубът ще вложи по-сериозни старания в привличането на Клеман Ленгле от Севиля.

„Манчестър Ивнинг Нюз” твърди, че подсилването на защитата е следващият голям приоритет пред Специалния. Изданието твърди, че португалецът настоява за цели 3 нови попълнения в отбрана.

Алдервейрелд е трансферна цел за „червените дяволи” още откакто преговорите между него и „шпорите” за нов договор зациклиха. Предполага се, че футболистът би струвал около 50 милиона паунда, макар вече да е на 29 години.

Дотук Юнайтед вече може да се похвали с двама нови играчи – клубът плати 52 милиона паунда на Шахтьор Донецк за бразилския халф Фред, а сетне и 19 милиона паунда за крайния бранител Диого Далот от Порто.

В тази връзка Ленгле е считан за по-евтината алтернатива. В договора на 22-годишния французин има освобождаваща клауза за 31 милиона паунда, но пък Барселона също е по петите му. Бранителят пристигна при андалусийци през януари 2017-а срещу само 5 милиона евро, платени на Нанси. През миналия сезон той изигра 48 мача за Севиля във всички турнири.