Наставникът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер даде мнението си относно бурната седмица в световния футбол. Норвежецът заяви, че е щастлив от провала на Европейската Суперлига и от факта, че собствениците са се вслушали в призива на феновете.

Мениджърът изрази и съжалението си от това, че Ед Уудъърд напуска клуба след края на сезона.

„Първо, много съм щастлив, че феновете изразиха своето мнение и ние ги се вслушахме в  тях. По някакъв странен начин това обедини футболната общност и мисля, че това е важно. Затова съм щастлив. Аз самият съм фен и ще дойде ден, когато ще се върна тук, за да гледам Ман Юнайтед. Така или иначе, аз не харесвам концепцията за Суперлигата. Всичко трябва да е на принципа на спортните заслуги. Искам да си заслужим правото да играем в Европа. Знаете, че ние сме един от пионерите в тези турнири и сме в тях от много, много години, от времената на Бебетата на Бъзби. Искаме отново да имаме успешна европейска кампания“, заяви Солскяер.

„Една от най-хубавите ми вечери във футбола бе нещо, за което работихме много здраво. За да стигнеш дотам, трябва да се страхуваш от провала. Това не може да ти бъде дадено само заради името. Трябва да си заслужиш правото да си там. Винаги съм смятал, че за да излезеш от зоната си на комфорт, трябва да се страхуваш от провала. Много съм щастлив, че всички клубове признаха грешката си и се съгласиха, че това беше лоша идея“, продължи още норвежецът, който коментира и дербито с Лийдс Юнайтед тази неделя.

„Подготовката за мача с Лийдс бе малко по-различна, но това означава да си част от тази индустрия и този клуб. Манчестър Юнайтед е най-големият клуб в света и ние искаме да бъдем част от европейския футбол. Футболът без феновете е нищо. Трябва да ги слушаме. Предишният мач с Лийдс започна изключително добре. Никога обаче не съм очаквал резултат от 6:2. Разликата между двата тима не беше четири гола. Просто ние бяхме по-ефективни, а Де Хеа направи няколко големи спасявания“, каза специалистът.

„Във футбола има емоции. Аз имах много, много добри работни взаимоотношения с Ед Уудуърд. Трябва да продължим без него. Надявам се, че ще можем да завършим сезона добре. Ед ще бъде част от това“, допълни Солскяер.

Норвежецът обяви, че защитникът Ерик Баи вече тренира пълноценно и ще бъде на разположение за мача с „белите“. Нападателят Маркъс Рашфорд не е тренирал през седмицата, защото продължава да изпитва болки в крака, които ги измъчват от няколко седмици. Въпреки това Солскяер вярва, че английският национал също ще може да играе в неделя. Антони Марсиал и Фил Джоунс все още обаче са контузени и няма да бъдат на разположение на Солскяер.