Новосформираната Европейска Суперлига по футбол предизвика големи скандали в последните 24 часа. Както е известно, дванадесет от водещите клубове в Европа (Милан, Интер, Ювентус, Реал Мадрид, Барселона, Атлетико Мадрид, Арсенал, Челси, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Тотнъм) се споразумяха за създаването на турнира и се опълчиха на ФИФА и УЕФА, които гласно заявиха своето несъгласие с надпреварата.    

Една от последиците за тимовете, които се решат да участват в новия турнир, е те да бъдат извадени от останалите европейски клубни турнири и дори от местните първенства.

„Reuters“ съобщава сега, че се очаква два от тимовете, които стигнаха до ½-финалите в Лига Еропа, да бъдат отстранени моментално от турнира. Става дума за отцепилите се от УЕФА - Манчестър Юнайтед и Арсенал.

Другите два клуба на полуфиналите там са Виляреал и Рома, които обаче нямат заявено участие за Суперлигата. Решението за това се очаква да бъде взето бързо, защото по програма първите полуфинали са през следващата седмица.

По-рано стана ясно, че подобно решение се очаква да има и за Шампионската лига, където може да бъдат отстранени Манчестър Сити, Реал Мадрид и Челси, които са сред клубовете-основатели на Европейската Суперлига.

ВСИЧКО ЗА СУПЕРЛИГАТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!