20-кратният шампион на Англия Манчестър Юнайтед официално оповести, че изпълнителният директор Ед Уудуърд ще се оттегли от поста си в края на календарната година.

Той работи в клуба от 2005 година, а от 2012-та заема сегашната си длъжност.

Това решение е продиктувано от хаоса, който в момента е настъпил сред 12-те европейски гранда, които учредиха новия турнир Суперлига, но няколко от тях вече се отказаха от участие.

„Изключително съм горд, че служих и е изключителна чест, че работих за най-великия клуб на света през последните 16 години. Той е добре устроен за бъдещето и ще ми е трудно да си тръгна в края на годината“, започна той.

„Ще ценя спомените си от престоя ми на „Олд Трафорд“ във времена, когато спечелихме Лига Европа, ФА Къп и Купата на Лигата. Горд съм от регенерацията на клубната култура и връщането ни към начина на игра на Манчестър Юнайтед“, призна Удуърд.

„Инвестирахме над 1 милиард паунда в състава, докато бях тук и съм удовлетворен с прогреса, който футболистите постигнаха под ръководството на Оле Гунар Солскяер и неговия треньорски щаб в последните две години. Убеден съм, че с промените, които направихме на игрището, както и с щаба през последните години, този клуб скоро ще пожъне успехи отново. Заслужава го. Отчаяно исках клубът да спечели Висшата лига по време на моя престой и съм сигурен, че основите са положени", допълва изпълнителният директор.

"Последните 16 месеца ни предложиха толкова много уникални предизвикателства и работата на клуба в обществото и по света, докато трае COVID-19 пандемията са героични. Финансовият удар върху клубовете бе сериозен, но Юнайтед е един от най-здравите и устойчиви в лицето на необикновените финансови репресии", казва още 49-годишният британец.