Отборът на Манчестър Юнайтед се е провалил в опитите си да отмъкнат трансферната цел на Челси - Пиер-Емерик Обамеянг. „Червените дяволи“ са отправили късно предложение за оказалия се ненужен в Барселона габонец в събота, след като несигурното бъдеще на Кристиано Роналдо и предразположеният към контузии Антони Марсиал са единствените опции на англичаните в атака, заедно с Маркъс Рашфорд.

След като са преценили, че бившият капитан на Арсенал е по-евтин вариант от Виктор Осимен от Наполи, журналистът Джанлука ди Марцио разкрива, че от Юнайтед са готови да предложат на Обамеянг по-дълъгосрочен договор отколкото Челси. Смята се, че „сините“ предлагат на нападателя контракт за една година, докато габонецът настоява за поне две.

Въпреки това, Обамеянг вече се е споразумял за личните си условия със „сините“. Трансферният гуру Фабрицио Романо допълва, че лондончани са по-напред в битката за Обамеянг отколкото Юнайтед. Желанието на нападателя е да играе в Шампионската лига, нещо, което Челси може да предложи и това също се смята за решаващ фактор.

Смята се обаче, че от Барселона държат да получат 30 милиона евро за Обамеянг, а Челси е предложил оферта от 20 милиона евро по-рано тази седмица, но също така има опцията да включи Маркос Алонсо като част от сделката. Испанецът също има желание да се присъедини към „каталунците“.