Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген не се е зарадвал при втория гол на Лионел Меси в мрежата на Манчестър Юнайтед. Причината е, че попадението дойде след грешка на неговия колега Давид де Хеа, който пропусна топката под тялото си след не особено силен удар на аржентинския нападател.

Тер Стеген не само, че не се зарадва в този момент, но и след срещата окуражи стража на „червените дяволи”.

„След мача казах на Де Хеа, че ние сме хора и този втори гол можеше да се случи и на мен. Истината е, че ми отне повече време да се зарадвам на попадението, защото Де Хеа играе на моята позиция и аз споделям болката му. Но животът продължава”, коментира Тер Стеген.

„Това е нещастието на вратарите. Ако допуснеш грешка, това може да е ключово и да бъде запомнено от цялата вечер. Но Де Хеа направи някои много добри спасявания, приносът му за тима е добър, но се случват и подобни неща във футбола”, каза още стражът на Барселона.

Самият Давид де Хеа преживя тежко грешката си, като в съблекалнята след мача на „Ноу Камп” се е извинил на всички свои съотборници.

Барселона се класира за полуфиналите в Шампионската лига, след като надигра с 3:0 в реванша Манчестър Юнайтед. Първият двубой отново беше за каталунците – 1:0.

Давид де Хеа

източник: Gulliver/GettyImages