Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо изрази мнение, че помощникът в Челси Марко Яни, с когото влезе в пререкание, не заслужава да бъде уволнен.

Португалецът бе попитан за инцидента в края на мача с лондончани, при който едва не се стигна до ръкопашен бой между него и хора от щаба на "сините".

След изравнителния гол на Рос Баркли човек от щаба на домакините - Марко Яни, се израдва провокативно в лицето на мениджъра на Юнайтед, което го изкара извън нерви.

"Напълно сериозно казвам, че искам да благодаря на Маурицио Сари за неговата честност. Искам да благодаря и на клуба Челси, но не съм доволен, че около този инцидент с това младо момче се вдигна толкова много шум. То не заслужава това. Приех извинението му и не мисля, че той заслужава да бъде уволнен", каза Жозе Моуриньо.

"Срещу Челси изпитахме разнопосочни чувства. Всички в тима бяха доволни от отборната работа, която свършиха, но никой не бе доволен от резултата. Затова поисках от играчите да вземат най-доброто от тези чувства, които изпитват", коментира Моуриньо, цитиран от БТА.

Колкото до предстоящия мач с Ювентус португалецът сподели, италианският гранд е фаворит за спечелването на Шампионската лига. Двата отбора се срещат на "Олд Трафорд" във вторник в мач от груповата фаза на турнира.

"През лятото те се сдобиха с един специален играч (Кристиано Роналдо), който може да прави разликата в такива мачове. Според мен с него те са повече от фаворит за спечелването на Шампионската лига. Освен това привлякоха още важни играчи като Леонардо Бонучи, Жоао Кансело и Емре Джан. Ювентус има много какво да предложи, а освен това вече доста години разчитат на един и същ треньор и една и съща структура", заяви Моуриньо.