Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо демонстрира изключително чувство за хумор, за да уязви Футболната асоциация на Англия непосредствено след победата над Ювентус с 2:1 в Шампионската лига. Португалецът, чийто взаимоотношения с ФА никога не са били добри през годините, успя по оригинален начин да сътвори паралел между провокацията си към феновете на Ювентус и опитите на ФА да го накаже за нецензурните реплики след драматичната победа над Нюкасъл с 3:2.

Случаят от октомври наскоро получи развръзка, като независимата комисия не счете за нужно да налага санкции на португалеца заради обидните реплики, изречени на родния му език. От ФА в момента обжалват и смятат, че Моу трябва да бъде наказан дори и думите му да не са били насочено конкретно към никого (какъвто беше един от основните мотиви зад оправдателното решение).

В сряда вечер след успеха срещу Ювентус Специалния отново разбуни страстите освен с обрата на Юнайтед от 0:1 до 2:1 също и с жеста с ръка до ухото, с който подразни феновете на италианския гранд. Впоследствие тактикът се оправда с това, че в хода на целия мач е бил обиждан и псуван.

Действията му не се приеха никак добре от играчите на Юве, като Леонардо Бонучи проведе доста разгорещен разговор с Моуриньо. Именно за тази случка той бе попитан и в интервюто си след срещата и съзря възможност да нанесе своя удар по ФА.

„Какво се случи тогава ли? Разбирате ли италиански език?”, попита Жозе репортерката, а когато получи отрицателен отговор добави с искрен смях: „Ами тогава питайте ФА, те ще ви го преведат.”

Закачката бе свързана с това, че уловените нецензурни реплики след мача с Нюкасъл бяха произнесени, докато Моу се оттегляше към тунела и съответно биха могли да бъдат разчетени единствено по устните му.

Още по темата:

Скоулс с остра реакция към Моу: Трябва да се печели с класа

Моу се оправда за "ушенцето": Псуваха ме цял мач

ФА ще обжалва решението за псувните на Моуриньо