От финала на Шампионската лига миналата година името "Лорис Кариус" е нарицателно за слаб вратар, който се дъни в най-важните моменти. Тогава германецът собственоръчно връчи трофея на Реал Мадрид с изявите си на вратата на Ливърпул и фрапантните грешки. 

И затова да определят някой страж на Кариус не е най-похвалното нещо. А снощи именно това се случи с вратаря на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа, който иначе е смятан за един от най-добрите на поста си в целия свят. 

Но в мача на неговия тим с Барселона пусна лековат гол от дистанция след удар на Лео Меси, като се опита да захлупи топката с тялото си, но тя мина под него. И буквално в минутите след това започна тренд в Туитър, в който испанецът беше сравняван с Кариус. 

Един потребител на социалната мрежа пусна колаж с популярна сцена от анимационния сериал "Скуби Ду", където героите накрая свалят маските си и се разкрива злодеят. В случая Де Хеа сваля маската си и отдолу излиза именно Кариус. 

Някои зевзеци пък съзряха дългата ръка на ръководството на Юнайтед в този ход, което целяло по този начин с тези левашки изяви на Де Хеа да откаже Реал Мадрид от интереса към него и в крайна сметка той да преподпише с "червените дяволи".