Наставникът на Пари Сен Жермен Томас Тухел сравни колегата си от Манчестър Юнайтед с доктор, който е излекувал болен човек.

Двата отбора ще се срещнат на "Олд Трафорд" тази вечер в първи мач от 1/8-финалите на Шампионската лига.

Оле Гунар Солскяер замени Жозе Моуриньо през декември и под негово ръководство отборът се преобрази, като влезе във впечатляваща серия от 10 победи и едно равенство.

Тухел също е впечатлен от прогреса на Юнайтед и търси варианти отбраната му да удържи на натиска на Пол Погба, Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал.

"Промяната е очевидна за всички. Както казват в Германия, ако един доктор те е излекувал, значи е бил прав. Ако болката си е отишла, той си е свършил работата. Оле печели много мачове и това прави впечатление. Той беше супер опасен играч, а сега печели срещите и като треньор", заяви Тухел.

"Ситуацията в Юнайтед коренно се промени - сега те играят с увереност, вкарват много голове, рано откриват резултата. Серията им впечатлява и да играеш на "Олд Трафорд" сега е едно от най-тежките възможни изпитания. От момента на жребия всичко се промени", добави още германският треньор на ПСЖ.

"Не знам дали сега е момента да се откажем от собствения си стил. Ние играем атакуващ футбол, това е в нашето ДНК. Очаквам Юнайтед да бъде смел и да действа с много играчи в атакуващ план. Трябва да бъдем на висота", коментира още Томас Тухел. /БГНЕС