Легендарният бивш мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън се върна към богатото си минало и анализира кои са били два от най-трудните му избори и ги оцени може би като грешки от дистанцията на времето. Това са оставянето на Димитър Бербатов извън финала на Шампионската лига през 2011 г., както и на Джи Сун Парк три години по-рано. 

Шотландецът анализира, че най-лошото нещо, което може да се случи на един футболист, е да не е част от групата за най-важния сблъсък за сезона. Затова винаги е настоявал групата за мачовете да се разшири с 11 възможни резерви, както е на Европейско или Световно първенство, за да не се получават такива ситуации. 

"Да спечелиш Шампионската лига е нещо наистина страхотно. Трябва да призная, че разполагах с наистина невероятен състав, в който дори и резервите ми бяха на високо ниво. Моят проблем за финала през 2008 г., дори съжалявам за това решение, е че оставих Джи Сун Парк извън групата. Той имаше огромна роля и това е големият проблем на тези финали."

"През 2011 г. на "Уембли" сторих същото и с Бербатов, а той го прие много зле. Не го заслужаваше. Нито един играч не заслужава да бъде оставен извън финала. Затова на всички семинари на треньорите, на които участвам, се опитвам да се преборим за въвеждането на 11 резерви", сподели легендарният шотландец.