Отборът на Йънг Бойс обърна Манчестър Юнайтед и спечели с 2:1 първия си мач от Група F на Шампионска лига. Гостите поведоха в 13-ата минута с гол на Кристиано Роналдо. Двайсетина минути по-късно обаче Уан-Бисака си изработи директен червен картон и принуди Юнайтед да смени тактиката.

През втората част "червените дяволи" излязоха доста по-дефанзивно настроени и подариха инициативата на своя противник. Така в 66-ата минута Йънг Бойс изравни чрез Нгамалеу. До края на срещата швейцарците диктуваха събитията на терена и след катастрофална грешка на Лингард Сибачу реализира за 2:1 и донесе победата на своя тим. 

Gulliver/GettyImages
37 снимки


Домакините стартираха агресивно и още в третата минута Елия отправи първия опасен изстрел към вратата на Де Хеа. Топката обаче премина на сантиметри от страничния стълб. 

В 13-ата минута Бруно Фернандеш отправи страхотен разсичащ пас към своя сънародник Кристиано Роналдо, който с лекота отбеляза трети гол след завръщането си в Юнайтед.

Последваха няколко неуспешни опита на швейцарците да променят събитията на терена. След 25 минути игра Роналдо бе близо до второто си попадение в мача, но Фон Балмос се справи.с удара на португалеца. 

В 35-ата минута Уан-Бисака вгорчи иначе добрия мач за Юнайтед до момента, след като влезе твърде грубо в краката на Кристофър Мартинш и получи директен червен картон. Това съкрати и дебюта на Джейдън Санчо в ШЛ с червения екип, който веднага бе заменен от десния защитник Диого Дало. 

Секунди по-късно Йънг Бойс пропиляха перфектна възможност да възстановят паритета, след като Кристиан Фаснахт се справи с отбраната на Юнайтед, но не уцели очертанията на вратата на Де Хеа. 

Втората част стартира с нова възможност за Роналдо. Седмицата на Юнайтед овладя дълъг пас и първоначално се освободи от Мохамед Камара, но впоследствие поправи грешката си. Въпреки претенциите на Кристиано, който се свлече на земята, съдията подмина ситуацията и играта продължи. 

Домакините поеха инициативата и това даде резултат в 66-ата минута, когато равенството бе възстановено. Никълас Нгамалеу демонстрира страхотно хладнокръвие и с изстрел от движение разпечата вратата на Де Хеа. 

И въпреки че "червените дяволи" имаха нужда от атакуваща мощ, за да спечелят срещата, в 71-ата минута Кристиано Роналдо и Бруно Фернандеш бяха заменени от Неманя Матич и Джеси Лингард. 

Домакините не се отказаха и четири минути преди изтичането на редовното време Нгамалеу отправи нов изстрел, но кълбото прелетя встрани от рамката. Последва шут на Сандро Лаупер, но испанският страж се намеси решително и опази мрежата си. 

В последната минута от добавеното време Джеси Лингард допусна катастрофална грешка и подари топката на Сибачу, който не пропусна да реализира и да спечели срещата за своя тим. 

Така Юнайтед се сгромоляса още на старта на ШЛ и загуби на теория "сигурен" мач. 


Йънг Бойс - Ман Юнайтед  КР 2:1
0:1 Кристиано Роналдо 13'
1:1 Никълас Нгамалеу 66'
2:1 Жордан Сибачу 90+5'


СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Йънг Бойс: 26. Фон Балмос, 36. Хефти, 4. Камара, 30. Лаупер, 21. Гарсия, 8. Сиеро, 35. Мартинш, 16. Фаснахт, 20. Аебишер, 13. Нгамалеу, 15. Елия 

Мениджър: Дейвид Вагнер 

Ман Юнайтед: 1. Де Хеа, 29. Уан-Бисака, 2. Линдельоф, 5. Магуайър, 23. Шоу, 6. Погба, 17. Фред, 25. Санчо, 18. Фернандеш, 34. Ван де Беек, 7. Роналдо 

Мениджър: Оле Гунар Солскяер 

Съдия: Франсоа Льотексие, Франция 
Стадион: "Ванкдорф", Берн