Мениджърът на Манчестър Юнайтед – Оле Гунар Солскяер заяви, че съдбата на тима вече е в ръцете на самия отбор и най-вероятно той ще се нуждае от победи във всичките си оставащи пет мача във Висшата лига, за да се класира за Шампионската лига.

„Червените дяволи“ изостават на 4 точки от четвъртото място, но са с двубой по-малко. Освен това в последния кръг Юнайтед се изправя срещу Лестър в директна битка. 

„Ако вземем всичките си мачове до края, то сме сигурни за топ 4. Не трябва да разчитаме на помощ от другите, а сами да си свършим работата. Най-вероятно ще е необходимо да спечелим всичките си пет срещи”, заяви норвежецът на днешната си пресконференция. 

В момента 20-кратните шампиони на Англия нямат загуба в 16 поредни мача - най-дългата серия под негово ръководство.

„16 срещи са малко на фона на това, към което отборът би трябвало да се стреми”, каза още специалистът.

В същото време мениджърът опроверга слуховете, че има интерес към Нейтън Аке от състава на Борнемут. Двамата се заговориха след края на мача между двата тима в събота и това накара медиите да предположат, че бившият играч на Челси може да се озове на „Олд Трафорд“.

„В момента имаме седем централни защитници, нямаме нужда от повече. Не знам на кого му е хрумнало това”, заяви Солскяер.