Предстоят големите реванши от 1/4-финалите на Шампионската лига. След първите срещи някои отбори взеха минимален превес, но естеството на най-силната и конкурентна клубна надпревара в света не предполага да отписваме никого. 

Ювентус вкара важен гол на чужд терен срещу Аякс (1:1), но има още работа за вършене на "Алианц Стейдиъм" в Торино.

Срещата между "бианконерите" и амстердамци е днес (16 април) от 22:00 часа, като нея ще можете да следите на живо в сайта GONG.BG.

"Ювентус Стейдиъм"

източник: Gulliver/Getty Images

В другия монументален сблъсък в програмата във вторник на "Камп Ноу" излизат носителите на общо 8 Купи на Европа - Барселона (5) и Манчестър Юнайтед (3). Каталунците взеха минимален аванс на "Олд Трафорд", но ако има човек, който да знае как се печели с величие на този стадион, това е мениджърът на англичаните Оле Гунар Солскяер (след гола си в 93-ата минута срещу Байерн Мюнхен във финала на Шампионската лига през 1999 г. за 2:1). 

Срещата между Барселона и Манчестър Юнайтед е днес (16 април) от 22:00 часа, като нея ще можете да следите на живо в сайта GONG.BG.

Камп Ноу

източник: Gulliver/GettyImages

Ювентус - Аякс  (1:1 в първата среща)

Кристиано Роналдо вкара 125-ия си гол в Шампионската лига на "Йохан Кройф Арена", за да може извоюва добър турнирен резултат за "бианконерите" в Амстердам. Давид Нерес остави Аякс в сблъсъка, но Юве показа, че много трудно допуска грешки на своя стадион през този сезон (последната загуба в Торино в Европа дойде от Манчестър Юнайтед, 1:2, в групите на турнира).

От тогава тимът е спечелил 12 от 13 победи във всички надпревари у дома. 

Аякс срещу Ювентус

източник: Gulliver/Getty Images

Ювентус не успя да си осигури титлата в Серия А през уикенда, след като загуби от СПАЛ (1:2), съхранявайки силите на някои важни играчи, а вторият в таблицата - Наполи, надделя над Киево (3:1). Все пак "Старата госпожа" е с огромна преднина на върха и се очаква да затвори шампионата в следващия кръг - при домакинството на Фиорентина. 

Аякс вече показа, че не се притеснява от тежките гостувания. В 1/8-финалите амстердамци премазаха европейския крал Реал Мадрид с 4:1 в Испания, въпреки че бяха загубили у дома с 1:2. Младостта и енергията в този отбор могат да разрушат всяка стена.

Аякс срещу Ювентус

източник: Gulliver/Getty Images

Аякс пропусна да се разпише само в 4 двубоя през този сезон, а последният такъв случаи в Шампионската лига бе с Динамо Киев в плейофите на надпреварата през август 2018-а г. От онзи момент момчетата на Ерик тен Хаг са вкарали 17 гола в 9 двубоя, включително 8 попадения в мачовете с Байерн Мюнхен и Реал Мадрид.

Аут за домакините са Джорджио Киелини, Хуан Куадрадо и Марио Манджукич, които са с травми. Даниеле Ругани и Емре Джан остават под въпрос. Опции за заместници на Манджукич в предни позиции са Пауло Дибала, Дъглас Коста и Мойс Кийн.  

Аякс срещу Ювентус

източник: Gulliver/Getty Images

Сандро, Бардзали, Бонучи и Кансело ще действат в защита, Матюиди, Бентанкур и Пянич са в средата на терена, а напред - Роналдо, Бернардески и по всяка вероятност Дибала.

За гостите от Холандия извън сметките са Карл Ейтинг (контузен) и Николас Талиафико (наказан). Нусер Мазрауи се завръща след наказание. На мястото на Талиафико отляво на отбраната би трябвало да застане 23-годишният Дейли Синкгравен.

Аякс срещу Ювентус

източник: Gulliver/Getty Images

Младата звезда Френки Де Йонг остава под голяма въпросителна за срещата, след като излезе контузен при успеха над Екселсиор през уикенда (6:2) след 28 минути игра. При отсъствие на Де Йонг Тен Хаг ще трябва да прекроява цялата схема, изнасяйки Каспер Долберг в предни позиции - зад него ще действат Зиеш, Нерес и Тадич.

Пред защитата ще са Дони ван де Бек и Ласе Шьоне. В отбрана - Мазрауи, Де Лихт, Блинд и Синкгравен.

Аякс срещу Ювентус

източник: Gulliver/Getty Images

Срещата между Ювентус и Аякс е във вторник (16 април) от 22:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 2.

Барселона - Манчестър Юнайтед (1:0 в първата среща)

Манчестър Юнайтед мечтае за магически обрат на "Камп Ноу". Какъвто светът видя в началото на март на "Парк де Пренс" срещу ПСЖ (3:1 в реванша след загуба с 0:2 в първата среща у дома). Такъв, какъвто видя през 1999 г. отново на този стадион - този път във финала на Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен (2:1) с гол в 93-ата минута на сегашния мениджър на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер.

Манчестър Юнайтед - Барселона

източник: БГНЕС

На "Олд Трафорд" Барселона надделя много рационално и прагматично. С автогол на Люк Шоу (12') в началото на срещата, след който каталунците успяха да неутрализират силните страни на съперника с добра работа в защита и да вземат прекрасен аванс преди втората среща от 1/4-финалите.

През уикенда Барса не успя да надделе над последния в Ла Лига - Уеска (0:0), но съставът бе пълен с играчи, които не получават много минути през тази кампания. Почивка получи Лео Меси, а извън игра останаха още Ракитич, Бускетс, Суарес, Семедо и Ленгле. Алба, Коутиньо и Артур влязоха от пейката, но не успяха да помогнат на тима да прибере трите точки.

Манчестър Юнайтед - Барселона

източник: БГНЕС

Все пак Барселона продължава да е лидер в шампионата с 9 пункта преднина пред втория Атлетико 6 кръга преди края на сезона. 

Юнайтед остава битката за Топ 4 във Висшата лига, взимайки важен успех над Уест Хем (2:1) у дома преди няколко дни. Тимът продължава да е 6-ти на 2 точки зад 4-ата позиция.

В Шампионската лига каталунците не са губили у дома от поражението с 0:3 от Байерн Мюнхен през 2013-а г. От онзи момент насам те са записали 27 победи в 30 мача в надпреварата. Тимът също така е реализирал 16 гола в 20-те си последни двубоя като домакини в Турнира на богатите. При Солскяер Юнайтед пък бележи три или повече гола в 7 от последните си 12 мача.

Манчестър Юнайтед - Барселона

източник: БГНЕС

Единствено контузен за Барселона е Рафиня. Дембеле и Коутиньо ще се конкурират за място до Меси и Суарес в атака. Един измежду Срехи Роберто и Артуро Видал пък ще застане до Иван Ракитич и Серхио Бускетс в средата на терена. В защита ще са Алба, Ленгле, Пике и Семедо.

За англичаните Андер Ерера е аут поради травма, а Люк Шоу е наказан. Отляво на отбраната ще действа Ашли Йънг, а отдясно ще играе някои измежду Матео Дармиан и Диего Далот. В средата на защитата са Виктор Линдельоф и Крис Смолинг.

Манчестър Юнайтед - Барселона

източник: БГНЕС

Очаква се Неманя Матич да е готов за сблъсъка. Скот Матомини и Маркъс Рашфорд почиваха срещу Уест Хем, за да бъдат свежи за двубоя на "Камп Ноу". Погба ще бъде до Матич и Мактомини в средата на терена. Зад изнесените напред Лукаку у Рашфорд ще бъде един измежду Хуан Мата и Джеси Лингард.

Срещата между Барселона и Манчестър Юнайтед е във вторник (16 април) от 22:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Скот Мактоминей срещу Барселона, април 2019

източник: Gulliver/Getty Images