Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер смята, че неговият отбор не е нужно да се класира за Шампионската лига, за да бъде атрактивен за най-добрите футболисти в света. „Червените дяволи” са на деветата позиция в Премиър лийг, на шест зад четвъртия Челси преди гостуването на отбора на „Стамфорд Бридж” в понеделник вечер.

Двугодишното наказание от УЕФА към Манчестър Сити за нарушаване на правилата за Финансов феърплей може да отвори вратите към ШЛ за петия в крайното класиране, но норвежецът не вярва, че ако се пропусне елитната европейска надпревара, клубът ще се провали в потенциалните си бъдещи сделки. „Шампионската лига дава на клуба повече ресурси, повече пари – това е. Разбира се, че е престижно да играеш в този турнир. Ако продължаваме да се развиваме до края на сезона, играем добре и играчите виждат, че правим правилните неща, то тогава също ще е лесно да ги убедим да дойдат при нас”, каза Оле пред репортери.

„Не мисля само за един сезон – ето тази година сме в Лига Европа. Ако не се класираме за ШЛ догодина, то това няма да ни попречи за трансферите”, каза още Солскяер.

Победа за Юнайтед срещу Челси в псоелдния мач от 26-ия кръг ще направи така, че отборът да задмине Евертън и Уулвърхемптън и ще бъде седми, на две точки зад петия Тотнъм Хотспър.