Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо говори пред медиите преди сблъсъка с Ювентус от груповата фаза на Шампионската лига. Той сподели, че дните преди двубоя с Челси (2:2) не са били кошмар за него, а европейските мачове са повод за наслада и забавление.

При победа над тима от Торино "червените дяволи" ще излязат на първа позиция в Група F, тъй като в момента италианците са пълен актив от 6 т., докато англичаните са втори с 4 т.

"Не трябва да си в Шампионската лига, ако не очакваш подобни съперници или не се наслаждаваш на тези мачове", каза Моуриньо пред официалния сайт на Юнайтед.

"Мисля, че те винаги са били фаворити за трофея, а този сезон са повече от претендент. Това е хубаво за тях. Казах, че за някои Челси и Ювентус в рамките на три дни е кошмар. За мен това не е кошмар. Това е нещото, което искам. Там, където искам да бъда. Мисля, че бях успешен, след като успях да предам тези си мисли на момчетата преди двубоя с Челси", сподели още португалецът.

"Сега мисля, че да предам същото чувство ще бъде по-лесно и ние трябва да се забавляваме. Никой не може да умъртви нашето желание да играем и да победим.

Да, Роналдо се завръща на "Олд Трафорд". Той се върна и през 2013 г., когато бяха начело на Реал Мадрид и тогава вкара в мач от елиминациите. Знам много добре колко много обича Манчестър Юнайтед. Знам това, но знам също колко много иска да спечели - да вкара гол и да победи Юнайтед", каза още Моу.

Юнайтед не е срещал Ювентус вече 15 години в европейските клубни турнири - в груповата фаза на Шампионската лига през сезон 2002/2003 г., когато англичаните печелят и в двата мача. 

Последният паметен сблъсък между двата тима обаче е в реванша от 1/2 финалите на надпреварата през 1998/1999 г., когато тимът на сър Алекс Фъргюсън осъществяват паметен обрат от 0:2 до 3:2 и общ резултат 4:3 се класира за финала на "Камп Ноу" срещу Байерн Мюнхен. В последния мач "червените дяволи" отново са притиснати до стената, но с два гола в добавеното време на Шерингам и Солскяер вдигат втората си европейска купа (2:1).