Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо сподели, че „червените дяволи” трябва да вземат пример от великия тенисист Роджър Федерер за предстоящата кампания на тима в ШЛ.

Юнайтед стартира своята авантюра в най-големия клубен футболен турнир с визита на швейцарския Йънг Бойс, а още в първия мач хората на Моу ще имат затруднения, след като ще играят на изкуствен терен.

Босът на Юнайтед даде за пример любимецът на цяла Швейцария – Федерер, който е осемкратен носител на титлата от Големия Шлем в Уимбълдън (трева), но също така има титли и на клей, както и на твърда настилка. Отговорът на Специалния дойде, след като бе запитан за неговото наблюдение върху терена: „Не искам да говоря за това, особено преди мача. Това не е добре да го използваш като оправдания, ако представянето ти е слабо. Всеки знае, че е различно тук, а това го казах през последната седмица на срещата в Женева, която имахме”, сподели Моу.

„За пример ще ви дам следното: Намираме се в Швейцария – страната на един от най-големите тенисисти в историята. И знам, че този голям спортист не е доволен да играе на различни настилки, но намира начин и побеждава. Всеки знае, че той има любима настилка, но има огромни успехи и на тези, които не са му фаворити. Така че трябва да го направим”, продължи Жозе Моуриньо.

Антонио Валенсия няма да бъде част от състава на Юнайтед в сряда, но другият краен защитник Люк Шоу ще бъде част от отбора, след като имаше лека контузия по време на лагера си с Англия.

„Шоу има шанс да играе срещу Йънг Бойс. Решихме да не взимаме Валенсия, тъй като неговият крак не е в състояние да бъде добре, след като играе на изкуствена трева. Това е една от причините да вземем Люк с нас. Антонио е единственият, който искаме да предпази. Въпреки това ние ще дадем всичко от себе си, за да победим”, завърши Моуриньо.