Бившият президент на УЕФА Мишел Платини не пропусна да коментира ситуацията със спорната дузпа, която изхвърли френския Пари Сен Жермен от Шампионска лига, след като Юнайтед направи резултата 3:1 в края на 1/8-финалната битка.

"В продължение на много години в УЕФА аз винаги съм се старал да защитавам футбола и играчите. Това, което се случи в сряда само потвърждава думите ми. Играчът на Пари Сен Жермен просто скочи, а топката го удари в ръката. Това стана случайно, реферът беше длъжен да даде ъглов удар. Но, му дадоха съвет да разгледа видеоповторението. Когато се свири дузпа за удар на топката в ръката, това е против духа на играта. Това може да провокира футболистите да целят нарочно ръката на съперника", коментира Платини.

"Съдията се опитва да защити решението си. Виновни са тези, които му дават съветите. При видеоповторението 4-ма души в една стая се опитват да видят игра с ръка повече отколкото каквото и да е друго нарушение. Ако има контакт между играчите в наказателното поле, то за съдиите трябва да се отсъди дузпа, но не всеки контакт трябва да бъде отсъждан като дузпа. Винаги съм бил против ВАР", добави бившият шеф на европейския футбол.