Поражението на Манчестър Юнайтед с 0:2 у дома от Пари Сен Жермен в първи 1/8-финален мач от Шампионската лига доведе до сериозно напрежение между две от легендите на английския колос. Гари Невил и Петер Шмайхел влязоха в спор, след като бившият английски национал директно отписа шансовете „червените дяволи” за обрат на реванша, а датчанинът му се ядоса.

Двата гола на чужд терен изглеждат като сериозен коз за ПСЖ, когато двете страни отново се срещнат на „Парк де Пренс” в началото на март. Попаденията на Преснел Кимпембе и Килиан Мбапе само увеличиха лошите новини за Юнайтед, който трябваше да прави две принудителни смени в хода на мача заради травмите на Джеси Лингард и Антони Марсиал. На всичкото отгоре в ответния сблъсък тимът ще бъде без изгонения за два жълти картона Пол Погба, което накара Невил да направи мрачна прогноза (още повече, че за първи път европейската си история манчестърци губят с 2 гола разлика у дома).

„Те бяха надиграни, ПСЖ беше по-добрият отбор и сега нещата изглеждат извън възможностите на Манчестър Юнайтед”, реагира Гари Невил пред beIN Sports.

„Мисля си, че играта се повлия от смените на полувремето. Напускането на Марсиал и Лингард беше проблем, но въпреки това Юнайтед няма оправдание. Нито Неймар, нито Кавани играха за ПСЖ тази вечер, така че Юнайтед не може да се оплаква.”

Тези думи видимо разгневиха Петер Шмайхел, който се постара да напомни, че през годините Юнайтед много пъти е успявал да оцелее изправен пред лицето на наглед непреодолими препятствия. „Нямам никаква представа защо Невил говори такива неща”, каза бившият вратар също за beIn Sports. „Между двата мача има период от 3 седмици, всичко може да се случи до реванша. Не си мислете друго – Юнайтед си е взел бележка от тази загуба. При това доста сериозно.”

„За три седмици можеш да се подобриш значително. Можеш да тренираш по-усърдно. Можеш да измислиш наистина сносен план.”

До реванша срещу ПСЖ Юнайтед ще трябва да изиграе други два възлови мача, като първият от тях идва още през уикенда. Временният мениджър Оле Гунар Солскяер трябва да подходи много внимателно към 1/8-финалния дуел срещу Челси за ФА Къп, който ще се играе на 18 февруари. Седмица по-късно пък е шампионатното домакинство срещу заклетия враг Ливърпул, който е лидер в класирането на Висшата лига.

Още по темата:

Бекъм и Фъргюсън не успяха да вдъхновят Юнайтед

Буфон: Мечтая да пазя с бастун на вратата

Томас Тухел: Това е само половината от дуела

Рио Фърдинанд: Юнайтед не показа нищо в атака

Солскяер след първото поражение: Планините са за изкачване

Кимпембе: Радвам се, че първият ми гол беше срещу Юнайтед

Мбапе изравни Зидан по голове в ШЛ