Въпросителните около Дони ван де Беек все повече започват да се усилват. 23-годишният нидерландец премина в Манчестър Юнайтед през лятото срещу сумата от 40 милиона от Аякс, но до момента не е започнал нито един мач като титуляр в първенството или Шампионската лига. Той записа едва два мача в стартовата единайсеторка и то само в срещите от Купата на Лигата. В събота той дори не влезе в игра при равенството 0:0 с Челси от шестия кръг на Висшата лига и това породи сериозни коментари относно бъдещето му в клуба.

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Патрис Евра е изненадан от факта, че Ван де Беек не получава много шансове за изява.

„Защо купихме Ван де Беек? Той само гледа мачовете от скамейката. Имаме нужда от него и това е истината", смята Евра.

Легендата на холандския футбол Марко ван Бастен пък е на мнение, че сънародникът му е трябвало по-добре да премисли бъдещето си, преди да подпише с „червените дяволи“.

„Дони не трябваше да ходи в Юнайтед. Всеки футболисти иска да играе всяка седмица. Знам, че сега той получава в пъти повече от това, което вземаше преди. Но когато си играч на такова високо ниво, трябва да вземеш под внимание шансовете си да играеш всяка седмица. Дони трябваше да изчака по-добри възможности и да подпише с друг клуб", коментира Ван Бастен пред холандския телевизионен канал „Зиго Спорт".

"Лошо за играч като Дони да има само шест или седем мача за годината. Това е унищожително за ритъма на игра", добави Ван Бастен.

Самият Солскяер бе попитан защо не дава повече шанс на халфа,  а той бе видимо изнервен от този въпрос.

„Не се притеснявайте, той ще получи своите шансове. Лесно е да кажеш кой трябва да играе, но е доста по-трудно да кажеш кой не трябва да играе", заяви норвежецът.