Сър Алекс Фъргюсън е игнорирал съветите на помощниците си по време на историческия финал на Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен, защото е бил сигурен, че неговите играчи ще намерят победен гол в последните секунди на мача. 

"Червените дяволи" стигнаха до невероятно инфарктен успех с 2:1 в редовното време, след като изоставаха с 0:1 до 91-та минута. Тогава Теди Шерингам успява да изравни резултата, като всички в стадиона вече са били готови за продължения. Всичко освен Фъргюсън. 

Според тогавашния му помощник Стив Макларън Фъргюсън е игнорирал съветите на своя асистент, който го е приканял да дръпне отбора си назад във формация 4-4-2. Легедндарният шотландец обаче се е доверил на усещането си, че играчите му може да стигнат до решителен гол. 

"На финала на Шампионската лига с Байерн Мюнхен предложих да се върнем назад в 4-4-2 и да чакаме продълженията. Фъргюсън обаче ми каза да седна, защото мачът все още не е завършил", започна Макларън. 

"Той беше този с далеч повечето опит и въпреки че понякога давах някой съвет, основно учех и учех бързо при това. Опитът му позволяваше на инстинкт да каже кой да загрява и в кой момент да пусне съответния играч. Знаеше най-добре как да си изпълни плана", завърши бившият селекционер на Англия.