Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо винаги е мрънкал, че отборът му е най-неравнопоставен след битките си в Европа заради графика на двубоите си в Премиършип впоследствие. И сега статистиката го доказа с пълна сила. 

Жозе подкрепя Ливърпул в Москва

Най-голямата болка на Специалния е, че няма достатъчно време за почивка и възстановяване най-вече след гостуванията на отбора му в Шампионската лига. И вестник "Дейли Телеграф" го доказа по безспорен начин. 

Моуриньо се оплака преди двубоя с ЦСКА

От изданието изчислиха, че "червените дяволи" ще имат общо 196 часа между всичките си гостувания в Шампионската лига и последващите двубои в Премиършип. Това е най-малко от всички английски участника в Турнира на богатите. А това са цели пет тима. 

Жозе настоява за нови договори на двама от Юнайтед

Най-облагодетелствани са от Ливърпул. Мърсисайдци имат почти двойно повече време за почивка между гостуванията си в ШЛ и мачовете си във Висшата лига - 321 часа. След това е Тотнъм с 290 часа, Челси с 250 и Манчестър Сити с 219 часа. 

Особено показателен е примерът с мачовете на Юнайтед и Ливърпул тази седмица. И двата тима гостуват в Москва, съответно на ЦСКА и Спартак. И докато впоследствие "червените дяволи" трябва да играят в събота в 17:00 часа следобед, въпреки че двубоят им е в сряда, то Ливърпул има двубой в неделя вечер, независимо, че играе във вторник.